Results 1 to 6 of 6

Thread: P1DD2/Limp Mode

  1. #1
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    23
    Post Thanks / Like

    P1DD2/Limp Mode

    Good Afternoon Everyone...I am brought here today because of my2016 scat pack charger (6.4L) is going into a limp mode on the highway (70+ mph). I have a code on the CEL for P1DD2. I have a log of this happening via hp tuners scanner. Right before it goes into limp mode, my O2 sensors go off the chart, the gas pedal request increases even though the throttle isn’t moving, command torque is requesting very high even though it’s actually low (setting off limp mode). I will pull over, shut it off, turn it back on, and continue on the highway. I've sent it to two different tuners and they both don't believe it's the tune but if you think it's the tune, I can send you the tune and logs and will pay for your time. If you want the log, feel free to PM me or throw your email address down. I'm convinced that something is loose grounding out but I'm clueless to where.The list of mods includes the following...Kooks Long Tube Headers...Corsa Xtreme Catback...Custom MMX camshaft...All new Hellcat lifters...MDS Delete Kit...Legmaker True CAI...95mm throttle body...Someone please spare me this heartbreak. I love this thing and it's tearing me apart :(
    Last edited by Ggoupille; 02-11-2019 at 07:54 PM.



  2. #2
    Join Date
    Feb 2016
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Send me the tune file and a log of when it happens [email protected] I will take a look


    Sent from my iPhone using Scat Pack Forums
    Likes ronan978 liked this post

  3. #3
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Done!
    Quote Originally Posted by Rockstar9528 View Post
    Send me the tune file and a log of when it happens [email protected] I will take a lookSent from my iPhone using Scat Pack Forums

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bellevue, Nebraska
    Posts
    186
    Post Thanks / Like
    I have fighting this for this last year.
    I originally had a P2173 code that I fought - a vacuum leak - but once I cleared that up my car still went into Limp Mode but wouldn't display a CEL code.
    I used a scan tool and pulled up a P1DD2 - who knows how long this has been going on?
    I let my Dodge mechanic and my tuner know about it.
    Hopefully I can get a fix between the two of them.
    Hi! My name is Steve!
    2008 Charger R/T - SOLD!
    2016 Challenger R/T Scat Pack A8

  5. #5
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Boca Raton, fl
    Posts
    281
    Post Thanks / Like
    P1DD2 DODGE Torque Request Signal From Transmission Control Module Denied
    2013 Chrysler 300S, 6.4 BGE with 6.4 SRT cam, AIT 18% OD pulley, E-force with 2.75 pulley(11.4 lbs boost), fastman 84+4 mm throttle body, 1 7/8 kooks long tubes w/hi-flow cats, Magnaflow Cat-back, FTI 2800 stall, Trans built by Hellraiser, Dings Racing valve body and tune, Getrag 3.73, Walbro 400LPH, DW 65# inj. LG aluminum rad. Dual SRT fans. Complete 4 piston Brembo upgrade. Stage one MOPAR springs, XIX X39 22x9 +15 - 22x10.5 +22 with NITTO 420 265/35R22 - 295/30R22

  6. #6
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bellevue, Nebraska
    Posts
    186
    Post Thanks / Like
    My Dodge mechanic says that the P1DD2 is a general code thrown out for almost all Limp mode situations.
    The P2173 vacuum leak code I've been chasing could trigger the P1DD2 which tells the car to go into Limp Mode.
    My car is at the dealership right now. They're gonna smoke test it and try to find my leak.

Tags for this Thread

Share This Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •