Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Madisonville, LA
    Posts
    241
    Post Thanks / Like

    Head Light Issues

    Anyone know the location of the Front Control Module on a 2012-2014 300 SRT8. Getting two short to ground codes now which both indicate a problem with either the wire harness or FCM / BCM. Need to locate the control module so I can start ohming things out to trace the issue. Right low beam will not come on and now the left daytime running light that surrounds the headlight is out.
    Any help is appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    N. GA
    Posts
    554
    Post Thanks / Like
    Front control module? I have a service manual and see no FCM, the BCM is located passenger side behind the glove box it looks like.

    How about the switch? Does it do the same when in auto and manual? Good luck
    2013 Dodge Charger R/T Plus, Edelbrock E-Force 2300TVS 6.4 PSI, Mustang-Dyno Tuned 418hp/430tq, 3.06:1, Severe Duty Radiator, Dual Fans, OE Oil Cooler, Pursuit BR9 Brakes, Corsa CatBack, Bilstein Dampers, Catch Can, AlfaOBD enabled Sport Mode & SRT Pages, Fogs on w/High Beams, Add Reverse Cam & Auto Dimming & Tilt in Reverse Left Door Mirror.



  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Madisonville, LA
    Posts
    241
    Post Thanks / Like
    gapi,
    Thanks for the reply, yeah I realize its the BCM but when I called the dumba$$ dealership they swore up and down that the car doesn't have a BCM, puts me on hold and comes back and says "well technically it does but we call it an FCM". I didn't know what would translate best on here so I just asked for both since I don't have access to a service manual.
    To answer your question, yes the problem exists no matter what position the switch is in. The high beam still works on the passenger side but no low beam. It would occasionally come on when I cycled the switch but for the last 2 weeks I get no low beam at all. To add to the frustration now the driver side Daytime Running Light (the light ring around the headlight) works intermittently. Electrical issues are no fun and get expensive quick. I first when the route of changing ballast and bulb on the passenger side and it worked for a couple months. I figured I would next try to check connections at the BCM and at least OHM the wire harness out once I locate the terminating end.

    Thanks again for the help.



Tags for this Thread

Share This Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •