Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Maysville KY
    Posts
    2,632
    Post Thanks / Like

    Anyone get front end clunks after installing a strut bar?

    What's up everyone? So about a month ago, I got and installed a SRT8 Petty Garage Strut tower brace. Really nice quality piece and install was a breeze. I could really feel a difference too in handling. Overall I was super pleased. After installing it though, I'm getting an intermitten clunck or clank of mettle and mettle sound. It's pretty light but I can hear it. WHat would cause a clunk after installing a strut tower brace? Any ideas? I've looked all around inside the engine bay and can't see where it would be coming from and below, it's difficult too because naturally I can't be under there and driving at the same time. Anyone have this problem? Any ideas? It's not super noticeable but I can notice it. I might uninstall and cruise to see fi it's still there.
    Thanks for any information you have.
    OJM
    Gettin' Lucky in Kentucky...
    Maysville, KY



  2. #2
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Spanaway, WA
    Posts
    1,736
    Post Thanks / Like
    Do you have BT Devo tops screwed on top? If so, they can make contact with the strut. Try rubber washers as spacers under them to reduce chatter. If no aftermarket tower caps, dunno on the clunk. I have a Razors Edge 4 point front bar and have had zero issues.
    Last edited by 10ChallSRT8; 03-06-2012 at 11:36 AM. Reason: clarity


    SRT Max cam, SLP 25% UD Pulley, Jet 180 T-Stat, Solo X-3 catback, 3.73 Getrag, LMI fenderwell CAI, and Zeitronix ZT-2 AFR.
    Cam install and tune by Troy Ding
    . Dyno 31Aug2012: 414hp/410tq _Idle Video_ Best 1/4 mile: 12.428 @ 110.94 mph
    All Mods listed at --> 6.1L Hemi Registry #1530 10ChallSRT8

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hemet,ca
    Posts
    1,563
    Post Thanks / Like
    I'm not sure how much clerance u have between the strut brace and your manifold but i had the same problem. But for me, one of my motor mounts was the issue. The motor would raise up and hit the strut brace. Try this, open your hood jump in the car put it in drive and lightly hit the gas while holding the brake. Check if your engine jumps up.. good luck.
    12.60@111 on 22's BIG THANKS TO LONNIE whitehemi

  4. #4
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Maysville KY
    Posts
    2,632
    Post Thanks / Like
    No strut caps, but I'll try the motor mount sugestion. Thanks. Any other ideas folks?

Share This Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •